viernes, 20 de septiembre de 2013

ASTURIES y EUSKAL HERRIA REALCUENTRENSE NA CUENCA`L NALÒN CON UNA XORNADA SOCIOCULTURAL INTTERNACIONALISTA

El “(re)Alcuentru Asturies-Euskal Herria (ber)Topaketa” torna a reunir al gaztetxe de Gasteiz y a La Semiente con diferentes actividaes
Llegó’l momentu del realcuentru. Tras el “Alcuentru Asturies-Euskal Herria Topaketa” cellebrau el pasau marzu en Gasteiz, ye agora la xente vasca la que visitará Asturies. El prósimu 21 de septiembre en L’Entregu y La Felguera tendrá llugar un realcuentru que busca dar a conocer aspectos de la realidá vasca n’Asturies y seguir estrechando llazos ente persones y colectivos sociales y culturales de los dos países.
Pasacalles turísticu, reinvidicativu y folixeru por L’Entregu, espicha, una mesa redonda col titulu “Movimiento popular de Euskal Herria en Gasteiz”, mercadin de colectivos vascos, un conciertu hiphop del grupu asturianu K-Nalón seguio d’un micru abiertu, y una pinchada y folixa internacionalista, serán les actividaes del día que durarán desde pela mañana hasta la madrugada.
L’eventu ta organizau en comuña pol Gaztetxe de Gasteiz, Ixuxú Asturies-Euskal Herria elkartea y el Centru Social Autoxestionau La Semiente. Precisamente, es en este centro social de L’Entregu en el que se desarrollarán parte de las actividades. Los otros escenarios de este“(re)Alcuentru Asturies-Euskal Herria (ber)Topaketa” sedrán el Parque Vieyu de La Felguera, además del Chigre Ochobre de L’Entregu nel que finarán los actos.
Bus dende Gasteiz
Pa la ocasión el gaztetxe de Gasteiz ta organizando un viaxe n’autobús. Con un preciu de 20 € que incluye viaxe y comida, el bus saldrá a les 8 de la mañana de Gazteiz y tonará a les 3.30 de L’Entregu. Les persones interesaes n’apuntase al viaxe puen pillar los billetes nel Txapelarri.
Programa
08.00 Salida de Gasteiz
12.30 Bienvenía nel Centru Social La Semiente al bus llegau de Gasteiz y pasacalles turísticu-reivindicativu-folixeru por L’Entregu
En La Felguera
15.00 Fabadona Popular
17.30 Mercadin de colectivos vascos
18.00 Mesa redonda: El movimientu popular d’Euskal Herria en Gasteiz
21.00 Conciertu
· K-Nalón
Hiphop combativu n’asturiano
· Grupu sorpresu + Micru abiertu!

00.00| Jaia/folias con pincheu de musica internacionalista nel Chigre Ochobre (L’Entregu)

No hay comentarios:

Publicar un comentario